top of page

Såga inte av den gren du själv sitter på

Uppdaterat: 25 okt. 2022

Några gånger varje år har vi intensiva skogsdagar, då vi arbetar hårt både förmiddag och eftermiddag ute i vår klausurträdgård.


Vi har låtit yxan gå i täta skogen. För slyt växer snabbt och bildar snart en tät vägg som vi måste ta oss igenom, ormbunkarna växer höga som en djungel.


Till en skogsglänta släpade vi de största träden och grenarna och tände en eld som även glödde om natten. Nästa morgon var det bara att lägga på ytterligare bränsle och så steg lågorna i skyn.


Vi gick hela tiden på röda mattan av fallna boklöv. vackra jordfärger i umbra. Dimman som smög längs marken gjorde allt sagolikt.


Hos vissa vaknade konstsinnet. I en avhuggen bokstam såg personen en släkttavla, så stammen togs om hand och skall nu målas (Efter inspiration från ett slottsmuseum i linköping). Någon annan upptäckte ett krucifix på ett träd och letade gren för att som Emil tälja en trägubbe nån dag.


Ja, som ni förstår är det välsignade dagar trots att de är slitsamma och alla muskler ömmar nu i efterhand. Såren baddas och verktyg rengörs. Vi hoppas vara goda förvaltare.


Herre, tack för vår vackra planet!Opmerkingen


bottom of page